El Moianès va votar ahir per primera vegada en unes eleccions generals des que és comarca, i es va decantar majoritàriament per ERC, amb gairebé un de cada tres vots emesos. La victòria d'ERC contrasta amb la forta davallada de Democràcia i Llibertat, que, tot i quedar en segon lloc i a només 200 vots dels republicans, va perdre un terç del suport obtingut com a CiU a les eleccions de fa 4 anys (aleshores, els van votar 2.941 persones).

Els resultats d'ahir constaten un cop més el pes que tenen les formacions independentistes en aquesta comarca, que ahir van sumar més del 60 % dels vots. També s'ha estrenat amb força En Comú Podem, que se situa tercera i aconsegueix triplicar el suport obtingut per ICV-EUiA en les anteriors generals. En canvi, tant el PSC com el PP s'enfonsen amb una pèrdua de gairebé la meitat dels electors, i C's ha tingut una tímida estrena al Moianès, amb el 5 % dels vots, el doble que UDC, que ahir es va veure superat pel PACMA a Granera i Castellcir.

Als comicis d'ahir, ERC va ser la força més votada en sis dels deu municipis de la comarca, i allà on no van guanyar els republicans es va imposar Democràcia i Llibertat, que va tenir més suport a les poblacions més rurals, tot i que també van guanyar a Castellterçol. A la capital, els republicans gairebé van triplicar els resultats de fa 4 anys, i ahir van superar de 170 vots als convergents, que el 2011 s'havien imposat clarament amb més d'un miler de votants. Com a tota la resta de municipis (tret de Granera), En Comú Podem va ser la tercera força a Moià, mentre que el PSC, que venia de ser-hi segona el 2011, ahir va quedar relegada a la quarta posició, davant del PP, C's i Unió.

Moià va ser el municipi amb la participació més baixa. En el conjunt de la comarca, va ser pràcticament idèntica a la de fa 4 anys.