"Com que enguany hi ha hagut tres convocatòries electorals i, per tant, hi ha una certa saturació, aconseguir que el 24% dels manresans hagi fet confiança a la coalició en la qual està Convergència com a força prioritària és una bona notícia, no només a efectes de la formació política, sinó també del govern local". L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va valorar amb satisfacció però sense efusivitat els resultats d'ahir de Convergència a Manresa.

CDC, dins de la coalició Democràcia i Llibertat, va guanyar a la capital del Bages, però a la seu del partit al carrer d'Alfons XII no ho semblava, llevat d'algun moment inèdit en què sí que hi va haver una mica d'eufòria. Durant tota la nit van ser quatre gats, i a quarts de 9 del vespre no tenien ni els llums encesos de la sala d'actes on van seguir la nit electoral per televisió i pendents dels mòbils.

Junyent, que ha estat malalt (dijous no va poder presidir el ple municipal), va passar pel local de l'Alfons XII una estona, però no s'hi va quedar tota la nit, i David Saldoni, número 8 a la llista al Congrés, que estava previst que hi fes acte de presència, no s'hi va ni arribar. Durant una estona de l'escrutini, CDC i ERC van anar pràcticament empatats en percentatge de vots a Manresa, la qual cosa va posar en alerta els pocs militants del partit aplegats, entre els quals hi havia els regidors Jordi Serracanta, president local de CDC, i Joan Calmet. Quan van tenir garantit que continuaven sent la primera força tots van respirar.

L'alcalde va preferir no entrar a valorar els vots perduts pel partit a Manresa amb relació a les anteriors generals (4.810 menys). Malgrat estar segur que la gent és capaç d'entendre-ho, va admetre que els dos canvis de nom no els ho han posat fàcil. "Hi ha hagut unes eleccions el 27 de setembre en què érem Junts pel Sí, i ara ha estat una coalició que es diu Democràcia i Llibertat. Aquests elements no ajuden". Va desitjar que es constitueixi el govern de Catalunya d'una vegada per totes, i que la fins fa poc CiU defineixi les noves sigles "per abordar el futur".

La seva valoració quant a la participació a Manresa va ser positiva, sobretot tenint en compte que "s'ha arribat al 67% en unes eleccions estatals, que sabem que no són la primera prioritat". Va confessar que, al principi de l'escrutini, a escala de Catalunya, va patir. En l'àmbit local, tot i no patir tant, va confessar que, com a home lligat al bàsquet, prefereix esperar fins l'últim xiulet per opinar. "No m'agrada aventurar-me".

Qui també va fer una lectura dels resultats, que va seguir amb molta atenció tota la nit, va ser David Bonvehí, cap comarcal de CDC, que, com Junyent, va interpretar que la confiança de l'electorat en Artur Mas i CDC "ha de permetre en les properes hores desencallar definitivament la situació del Govern català". El polític va celebrar els resultats generals, "que estan molt per sobre del que ens pronosticaven les enquestes"; a escala comarcal, perquè "serem la força més votada a la comarca i a la majoria de municipis", i quant a Manresa, "perquè ens hem imposat i hem mantingut un marge per sobre de la segona força".