El secretari general del Partit Popular a Manresa i el Bages, Domingo Beltran, va afirmar ahir que el vot popular continua viu a la ciutat i a la comarca. A Manresa, el PP va obtenir ahir 3.042 vots, el 8,76 %, lluny dels 5.152 de les últimes generals, el 2011, que van donar la majoria absoluta a Mariano Rajoy. Tot i així, són gairebé 700 vots més que no pas les últimes autonòmiques del 27-S. No obstant això, cal recordar que a les municipals va perdre els 3 regidors que tenia a l'Ajuntament de Manresa.

Per a Beltran, "totes les eleccions són diferents", però des del seu punt de vista, els resultats d'ahir demostren "que el vot del PP continua present a Manresa". Tot i així, "l'espectre que es planteja en unes generals davant la situació de crisi econòmica que hi ha al país és una altra lliga".

Segons la seva opinió, "a les municipals van confluir moltes circumstàncies", com el desgast del govern central, els casos de corrupció o la irrupció d'altres partits com Ciutadans. "Tot això va comportar que a Manresa no aconseguíssim representació, tot i que només per 9 vots. Que ningú no dubti que continuarem treballant, perquè vam perdre aquella batalla, però no la guerra".

La monistrolenca Núria Carreras era candidata al senat pel PP. No va obtenir representació. "Avui mateix comença una altra campanya", va explicar a Regió7. "S'ha de continuar treballant". També va indicar que el Partit Popular "ha guanyat les eleccions i esperem que, com a força més votada, ens deixin governar".