Amb el 22,94% dels vots, En Comú Podem va ser la gran força guanyadora a l'Anoia, gràcies al fet que, tret d'Igualada, es va imposar a tots els municipis grans de la comarca. El partit va deure la victòria al seu triomf als tradicionals feus socialistes de la Conca d'Òdena, com Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i Òdena, i també a les victòries en municipis importants de l'Anoia sud, com Piera, Masquefa i Cabrera. També es va imposar al Bruc, als Hostalets i a la Torre. En total, va guanyar a nou pobles.

Els socialistes, en canvi, van ser els grans derrotats a la comarca, ja que no van aconseguir ser primera força a cap municipi. A Santa Margarida de Montbui, on el PSC s'imposava històricament convocatòria rere convocatòria, ahir, per primera vegada, hi va guanyar un altre partit (Podem), i el PSC es va quedar al segon lloc. El mateix li va passar al seu feu de Vilanova. En el conjunt de la comarca, els socialistes van passar al quart lloc.

La segona i tercera plaça de l'Anoia van ser per als dos partits sobiranistes, que van assolir un resultat molt igualat entre ells. Democràcia i Llibertat, liderada pels convergents, va obtenir el 17,61% dels vots i es va imposar a la majoria de municipis de la comarca (18), majoritàriament, en els més petits. A banda d'Igualada, va guanyar en pobles com Calaf, Castellolí, els Prats de Rei i la Pobla.

Molt a prop dels convergents, ERC, amb el 17,37% dels vots, va quedar en la tercera posició, amb un total de sis victòries, com a Capellades, Vallbona i Jorba. Per últim, Ciutadans i el PP van quedar relegats al cinquè i sisè lloc.

La candidata Humbert, satisfeta

Una de les dues candidates anoienques que anaven a les llistes del Congrés és Meritxell Humbert, de Vilanova del Camí, que anava de número 20 a la llista d'ERC a la província de Barcelona.

Un cop es van conèixer els resultats, Humbert no podia amagar la seva satisfacció. "El més remarcable és que hem augmentat de vots a tota la comarca, i també a Igualada". La republicana va assegurar que acabava la nit electoral "amb satisfacció", perquè ERC havia aconseguit la victòria en els municipis de l'Anoia on hi ha governs del seu partit i, per tant, l'augment que ERC està experimentant en successives eleccions "s'està consolidant". Per a Humbert, una altra dada remarcable és que els republicans han obtingut els millors resultats en unes eleccions generals fins ara".

Pel que fa a les victòries d'En Comú Podem a nuclis com Vilanova del Camí i a Santa Margarida de Montbui, Humbert va considerar que "eren previsibles". De fet, segons va afegir, la victòria en vots d'En Comú Podem a la comarca "era fàcil de preveure".

Ahir a la nit, no va ser possible localitzar l'altra candidata anoienca a les llistes, Noemí Trucharte, de Vilanova del Camí, que anava a la llista del PSC a la circumscripció de Barcelona.