La cornisa cantàbrica torna de mica en mica a la normalitat després d'un cap de setmana en què es van arribar a comptabilitzar més d'un centenar d'incendis forestals a Astúries, on anit quedaven una desena de focus actius. A Cantàbria va haver-hi fins a 40 focs que ahir ja estaven extingits. L'arribada de la pluja, la reducció del vent sud i el descens de les temperatures van facilitar els treballs dels equips d'extinció, que han pogut controlar la totalitat dels focs de Cantàbria, Navarra, País Basc i Galícia.

Les tasques se centren a apagar els 11 focus que estan actius a Astúries, per la qual cosa el ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, a petició del principat, ha enviat avions de gran capacitat que s'incorporaran als treballs en el terme municipal de Boal.

A Cantàbria, els 48 incendis que es van registrar entre dissabte i diumenge han estat extingits després d'arrasar, segons el govern autonòmic, extensions importants de massa forestal, sobretot a la zona de Campoó-Cabuérniga.

L'incendi a Iguntzi (Navarra), el de la muntanya Igueldo (Sant Sebastià) -que va arrasar 200 hectàrees-, així com els que es van registrar a Galícia, concretament a Carballeda de Valdeorras (Ourense) -amb 150 hectàrees quemadas-, Cabeza de Manzaneda (Orense) i Narón (la Corunya), han quedat igualment apagats.

Un total 314 efectius van ser desplegats per la Unitat Militar d'Emergències (UME) a Astúries, Cantàbria i Navarra per col·laborar amb els equips especialitzats autonòmics en l'extinció dels focs, les causes de determinar ara experts de la Guàrdia Civil.