L'Alta Autoritat per a la Transparència en la Vida Pública de França va anunciar ahir que investigarà el patrimoni de l'històric líder del Front Nacional (FN), Jean-Marie Le Pen, i de la seva filla i actual presidenta, Marine, perquè considera la seva declaració del 2014 anormalment baixa.

Aquesta institució entén que hi ha seriosos dubtes sobre "l'exhaustivitat, exactitud i sinceritat de les seves declaracions" de patrimoni com ho prova haver infravalorat "certs actius immobiliaris", va indicar en un comunicat.

L'Alta Autoritat per a la Transparència en la Vida Pública ha transmès la seva instrucció a la fiscalia, perquè considera que els fets podrien "constituir infraccions penals" en les conductes de tots dos eurodiputats d'extrema dreta.

Després de conèixer la investigació en curs, Marine Le Pen va anunciar a la cadena LCI que recorreria la decisió al Consell d'Estat, ja que considera que no té "absolutament cap fonament".

En declaracions a BFM TV, Jean-Marie Le Pen, de 87 anys, va denunciar que la investigació és part de l'estratègia de "persecució social i psicològica" a què se sotmet al Front Nacional.