Cada cop són més els hospitals que figuren en l'acta judicial del cas Traiber que han manifestat públicament que mai van col·locar pròtesis de Traiber. L'últim a fer-ho ha estat el Consorci Sanitari Integral (CSI), que va afirmar ahir que no havia col·locat pròtesis d'aquest tipus després que el jutjat 3 de Reus, que investiga el cas d'implants defectuosos, imputés 47 metges de vint hospitals.

A més del CSI, altres centres sanitaris ressenyats pel jutge han negat que treballessin amb Traiber, com la clínica Dexeus o els hospitals de la Xarxa Santa Tecla de Tarragona i la Clínica Bofill i l'hospital Trueta de Girona. El CSI manifesta que Traiber no és ni ha estat mai proveïdor de pròtesis del Consorci i assegura que no els consta cap pacient intervingut als seus centres al qual s'hagi col·locat un implant subministrat per l'empresa investigada.

El CSI és una entitat pública, participada per la Generalitat de i pels ajuntaments de Sant Joan Despí i l'Hospitalet de Llobregat, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Creu Roja. El CSI conclou que, com a proveïdors del sector públic sanitari, compleixen els estàndards de qualitat en tots els seus processos, sotmesos a auditories periòdicament.

El jutge que investiga el cas considera que existeixen indicis de comissions i regals oferts a metges per col·locar les pròtesis de genoll, maluc i columna fabricades a Reus, fins i tot després de saber que eren defectuoses o estaven caducades. El magistrat també veu indicis de pressions polítiques des de l'Ajuntament de Reus perquè els metges de l'Hospital de Sant Joan les seguissin comprant.

Aquest cas és la peça separada 4 del cas Innova, que investiga una suposada trama corrupta sota el paraigua del grup extint d'empreses municipals de Reus Innova i que acumula ja gairebé un centenar d'implicats.