El mapa dels resultats electorals a Manresa passa de tenir dos colors a quatre.

Si en les generals del 2011 la victòria se la va endur CiU a tots els barris excepte els feus tradicionalment socialistes -Font dels Capellans, Balconada, Xup i Sant Pau- el 20-D deixa una gamma cromàtica més àmplia amb victòria d'Esquerra i En Comú Podem a tres barris cadascun i empat a vots a les Escodines.

Esquerra s'imposa al Barri Antic, Valldaura i la Carretera de Santpedor, mentre que en Comú Podem ho fa a la Font dels Capellans, Sagrada Família i Cal Gravat.

L'evolució mostra un PSC que manté un electorat fidel però que cedeix la seva hegemonia a la Font en favor d'En Comú Podem i una Convergència que passa del liderat el 2011 en 14 barris a 8 ara.

Convergència, amb la nova marca Democràcia i Llibertat, torna a guanyar a Viladordis, Vic-Remei, Poble Nou, Plaça Catalunya, Passeig, Mion, Guix-Pujada Roja i Pont Nou-Ferreres.

La victòria d'En Comú Podem a la Font es produeix després que aquest barri hagi estat l'espai triat per Podem per realitzar els dos actes electorals públics que ha dut a terme a Manresa des de la seva sortida a escena. Pel 27-S va ser a la Font l'eurodiputat Pablo Echenique, en l'acte fort de campanya de Catalunya Sí que es Pot a les comarques centrals, i per les municipals van fer en aquest barri l'acte central de campanya.