Manresa i Abrera s'han endut un pessic de sort en el sorteig d'avui de la Loteria de Nadal. Tots dos municipis de la Catalunya Central han estat afortunats per vendre un dècim del tercer i d'un quart premi. En ambdós casos s'han venut per terminals.

El tercer premi ha estat pel 5163. El número, dotat amb 500.000 euros la sèrie, ha premiat també amb tretze dècims a diversos municipis de Catalunya. Entre aquests, a Barcelona s'han venut quatre dècims del 5163 des de tres administracions diferents, i també s'ha venut un dècim d'aquest número a Calaf, Terrassa, la Jonquera, Colera, Sant Joan les Fonts, Tàrrega i l'Ametlla de Mar. La major part ha caigut als municipis de Tijola (Almeria), Oropesa del Mar (Castelló) i Grañen (Osca).

Per altra banda, el segon quart premi, el 71.119, ha repartit sort a diversos municipis catalans, entre ells Manresa, Abrera i la Seu d'Urgell. Dotats amb 200.000 euros per sèrie (20.000 euros al dècim), el número ha sortit quan faltava un quart d'hora per la una del migdia. A Manresa, s'ha venut un dècim per terminal a l'administració del carrer San Fruitós, 6. A la Seu, s'ha venut un altre dècim també per terminal, de manera que la propietària de l'administració desconeix qui pot ser l'agraciat. El premi l'ha donat una administració de loteria del carrer de Zulueta 10 de la capital urgellenca. Es tracta d'un establiment comercial que alhora disposa de màquines per vendre loteries i jocs d'atzar. D'aquest quart premi, també s'ha venut una sèrie a Abrera, una altra a Sort, a la Bruixa d'Or, i una altra sèrie a Terrassa, on també hi ha tocat tres dècims més.

Un pessic a Manresa

En el cas de la capital del Bages, el número premiat ha sortit de l´administració número 7, situada al carrer Pompeu Fabra, que ha venut un dècim del tercer premi, el 05163, recompensat amb 50.000 euros; i la número 6, situada a pocs metres, al carrer de Sant Fruitós, ha dispensat també un sol dècim d´un quart premi, el 71119, valorat en 20.000 euros.

Carme Montón i Luís Miguel Roca, responsables de l'administració La Bona Sort, juntament amb la treballadora Ana María Rodríguez han rebut amb cava i emoció la notícia del premi explicant que «fa tres anys que portem aquesta administració i el 2015 ha estat, sens dubte, el millor: hem venut aquest número del sorteig de Nadal, a l´abril vam donar un premi d´1,6 milions d´euros de la Primitiva, al juliol, un primer premi del sorteig extraordinar, que va donar 1.200 euros a unes quantes persones». Montón i Roca, admetien enriolats, que quan «hem vist que el tercer premi era el 05163, ens hem dit "que lleig!", però de seguida ens hem adonat que nosaltres erem un dels punts que l´havíem repartit».

Els responsables de l'administració de loteria número 7, al carrer de Pompeu Fabra de Manresa. FOTO: Alba Iglesias

Uns metres més amunt, al carrer Sant Fruitós, la coresponsable de l´administració La Fortuna (juntament amb Toni Dorado), Rosa Santasusana rebia l'anunci del premi amb les tres treballadores:Anna València, Aida Compte i una embarassadíssima Alba Pérez. Totes elles brindaven aquest dimarts al matí a l'espera de conèixer quants dècims havien dispensat exactament, fins que finalment s'ha fet públic que n'havien expedit un.

La copropietària i les treballadores de l'administració número 6, al carrer de Sant Fruitós de Manresa. FOTO: Alba Iglesias