La vicepresidenta i portaveu del Govern, Neus Munté, va assegurar ahir que Artur Mas mantindria "intactes" les seves atribucions com a President de la Generalitat en cas que la CUP facilités la seva investidura.

Després de la reunió d'ahir del Govern, Munté va puntualirzar que la proposta de presidència coral plantejada per Junts pel Sí (JxS) a la CUP no debilitaria la figura del president català. "Es mantenen intactes totes les funcions i atribucions del President de la Generalitat", va indicar Munté sobre la proposta, que preveu una estructura amb poders repartits amb altres tres noms.

Munté, que ha intervingut en les negociacions per dissenyar el pla de xoc social, ha detectat una "evolució" en la CUP perquè "entén" que les mesures plantejades "havien de ser realitzables i sostenibles des del punt de vista pressupostari". També va apuntar que al Govern li agradaria que la investidura "fos com més aviat millor", per "poder començar a treballar amb la màxima normalitat possible", però tot dependrà del que decideixi l'assemblea de la CUP que se celebrarà aquest diumenge a Girona.