La diputada sallentina i portaveu de la CUP Anna Gabriel ha afirmat que si l'assemblea de diumenge rebutja donar suport a la investidura del líder de CDC, Artur Mas, com a president de la Generalitat, el partit podria avalar un altre candidat que proposés Junts pel Sí només amb una reunió del seu consell polític.

En una entrevista a Rac1, Gabriel ha subratllat que "el que sí que és segur" és que els 10 diputats de la CUP "podrien votar un candidat de consens" per a la investidura, que no seria Artur Mas, ha aclarit.

En el cas que l'assemblea rebutgi Mas, Gabriel ha dit que no descarta que JxS ofereixi un altre candidat i, si és el cas, ha explicat que es convocaria el consell polític de la CUP -màxim òrgan entre assemblees-, juntament amb els membres del grup parlamentari, per prendre una decisió.

Tanmateix, el coordinador general de CDC, Josep Rull, ha descartat un possible "candidat alternatiu" a Artur Mas i ha assegurat que seria "difícilment justificable" que la CUP rebutgés l'acord amb Junts pel Sí i "malgastés l'oportunitat històrica" de posar rumb a la independència.

En declaracions a La Xarxa, Rull ha advertit a la CUP que, si la seva assemblea rebutja aquest pròxim diumenge la proposta de pacte de JxS per permetre la investidura d'Artur Mas, esgotaria el marge d'acord perquè ja no hi hauria noves ofertes. Això portaria a celebrar noves eleccions.

Davant la possibilitat de noves eleccions, Gabriel ha afirmat que la CUP no treballa amb "por" davant el risc que l'independentisme retrocedeixi en unes noves eleccions catalanes, sinó que "treballa per construir majories independentistes", tant en l'actual circumstància com si hi ha comicis de nou. Ha admès que li encantaria "creure's" el referèndum de Podem però ha remarcat que no existeixen les majories suficients a l'Estat: "Es demostrarà aviat que no hi ha possibilitat de referèndum pactat", ha augurat.

Titot accepta la investidura de Mas

El regidor de la CUP per Berga i cantant de Brams, Francesc Ribera 'Titot', va publicar ahir al vespre un article al web del diari Ara, en el qual es mostra partidari d'acceptar la investidura d'Artur Mas com a president. Per a Titot, amb unes eleccions, "l'escenari que vindria el març seria pitjor". En concret, assegura que "Crec que és un error investir Artur Mas president de la Generalitat de Catalunya" però afegeix que "estic disposat a menjar-m'ho amb patates. O sense. Perquè l'alternativa ens resoldria les contradiccions de grup, potser sí, però l'escenari que vindria el març seria pitjor, molt pitjor. Pitjor perquè en el millor dels casos -i la menor de les probabilitats- repetiríem les taules. Pitjor perquè no tenim cap garantia de repetir un Parlament que pugui executar la ruptura".