El líder de Podem, Pablo Iglesias, va proposar ahir una "figura independent de prestigi" com a president del Govern "si a Pedro Sánchez no el deixen intentar-ho", perquè "potser no està, si més no, en condicions de ser el líder del seu propi partit".

El dirigent de Podem, en un article publicat ahir al Huffington Post sota el títol A Pedro no el deixen, es formula diverses preguntes: "On és Pedro Sánchez? Com és possible que no haguem parlat encara? És que no plantejarà la possibilitat d'un Govern alternatiu al de Rajoy?".

Iglesias qualifica d'"inaudita" "l'abdicació de responsabilitats del PSOE i la paràlisi del seu secretari general", i assegura que "si a Pedro Sánchez no el deixen intentar ser president, perquè potser no està si més no en condicions de ser el líder del seu partit, potser és el moment que una figura independent de prestigi assumeixi fer els passos necessaris per intentar que a Espanya deixi de governar el PP i posem fi als temps de la corrupció i la desigualtat".

Recorda que no permetrà "ni per activa ni per passiva que el PP (amb o sense Rajoy) segueixi governant", i assenyala que seria "una estafa democràtica que el PSOE (amb o sense Sánchez) ho permetés o actués pensant en la seva geopolítica interna de llocs i noms".

Impulsar un nou acord

Iglesias afirma en el seu article que els seus "més de cinc milions de vots, les nostres victòries a Catalunya i Euskadi, els nostres segons llocs a Madrid, Comunitat Valenciana, Canàries, Balears, Navarra i Galícia són històrics, però no són suficients perquè pugui informar el cap de l'Estat de la meva disponibilitat per ser president del Govern". Tot i això, afegeix que aquests vots sí que són un mandat per proposar a totes les forces contràries al fet que el PP continuï governant "un nou acord de país per fer avançar la transició enfront de l'immobilisme".