Regió 7

Errejón afirma que rebutjar el referèndum va en contra de garantir la unitat d´Espanya

El secretari polític de Podem critica "l'immobilisme" del PP i el PSOE i manté que cal "escoltar les comunitats que vulguin ser escoltades"

27.12.2015 | 11:28
Errejón atenent els mitjans de comunicació
Errejón atenent els mitjans de comunicació

El secretari polític de Podem, Íñigo Errejón, va considerar que "els partits de l'immobilisme", com el PSOE i el PP, que no estan disposats a escoltar Catalunya en una consulta sobre la seva relació amb la resta de l'Estat, "no estan en condicions de garantir la unitat d'Espanya".
"Creiem que reconstruir la convivència per a la dècada vinent implica escoltar les comunitats que vulguin ser escoltades i qui no entengui això no està en condicions de garantir la unitat d'Espanya", va indicar, tot responent així a la pregunta de si el dret a decidir és irrenunciable per a Podem davant de possibles pactes de govern amb el PSOE. "Som la primera força a Catalunya i el País Basc. Els partits de l'immobilisme s'han enfonsat en aquests dos territoris", va assenyalar.
També va recordar que des de Podem han traçat unes "altres línies vermelles", com "el tancament de les portes giratòries, impedir que a les famílies se'ls talli la llum, se'ls talli la calefacció o siguin desallotjades sense alternativa d'habitatge. Ho hem dit i no estem rebent resposta. I ens semblen qüestions més urgents, centrals i prioritàries", va afirmar.
Errejón va reconèixer la conversa que van mantenir el líder socialista, Pedro Sánchez, i el de Podem, Pablo Iglesias, en què el segon es va reafirmar en la seva defensa del dret a decidir. Va indicar que estan esperant que els membres del PSOE "es posin d'acord".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Crespo creu que la seva mala relació amb Fraga va perjudicar Correa

Crespo creu que la seva mala relació amb Fraga va perjudicar Correa

El número dos de Gürtel, Pablo Crespo, va opinar que el fet que Francisco Correa el fitxés el...

El Govern vol augmentar el control a les policies locals

El Govern vol augmentar el control a les policies locals

Interior planteja que els agents municipals comparteixin numeració amb els Mossos, però no una...

Iglesias: ´hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora´

Iglesias: ´hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora´

El secretari general de Podem reclama per al seu partit el paper d'"oposició real"

Enllaços recomanats: Premis cinema