El vicesecretari d'organització del PP, Fernando Martínez-Maillo, valora positivament la proposta de pacte constitucionalista feta per Ciutadans: "la música sona bé", va assegurar.

Tot i això, va advertir que caldria esperar fins demà, fins la reunió que han de mantenir Mariano Rajoy i Albert Rivera, per veure el contingut exacte de la proposta i que el líder de Ciutadans pugui explicar "a què es refereix amb aquest gran acord".

Martínez-Maillo va assegurar que el PP està disposat a arribar a acords que comportin estabilitat i estiguin basats en la Constitució, la unitat d'Espanya, la igualtat de tots els espanyols i la sobirania nacional.

Després que Rajoy obtingués un "no" de Sánchez en la seva primera reunió, el vicesecretari d'organització del PP considera que "hi ha marge per seguir parlant i negociant" i aconseguir que "fructifiquin" els acords.

Martínez-Maillo també es va referir al PSOE, tot i que sense citar-lo, en advertir a la resta de partits que "no tinguin la temptació" de, "després d'haver perdut les eleccions", arribar a acords o pactar "amb aquells que plantegen el dret d'autodeterminació".

En aquest sentit, el representant popular va opinar que hi ha marge i espai suficients per al diàleg i per arribar a un acord amb els partits que creuen en la unitat d'Espanya.

En una línia similar, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va demanar al PSOE que tingui "alçada de mires" a l'hora de plantejar-se els pactes.

"En aquests moments, el nostre país necessita alçada de mires i això és el que ens demanen els espanyols a tots els partits", va indicar. "A partir d'aquí, el que faci el PSOE és cosa seva. Ells són els que han de decidir qui pren la decisió", va afegir.

Oblidar els interessos personals

Tot i que no es voler posar en la vida interna d'altres partits, va demanar que "els interessos personals i partidistes estiguin per darrere d'Espanya i del futur dels espanyols, i que prevalguin el futur, l'estabilitat, la convivència, el desenvolupament econòmic i la creació de llocs de treball".