Regió 7

8 de cada 10 joves de fins a 30 anys segueixen vivint amb els seus pares

Un estudi alerta que la superfície màxima a què poden aspirar és de 50,4 metres quadrats

29.12.2015 | 07:46
Un cartell de "es lloga".
Un cartell de "es lloga".

Dos de cada deu joves menors de 30 anys s'han emancipat, és a dir, que el 80 per cent no ho ha fet i segueix vivint amb els seus pares, segons dades de l'Observatori d'Emancipació del Consell de la Joventut.

En el seu últim butlletí, corresponent al primer trimestre de 2015, aquesta organització destaca que més de la meitat de la població jove que treballa té un contracte temporal i els joves haurien de dedicar gairebé el 60% del seu salari per poder comprar un habitatge.

Segons aquest estudi, el 21,5% de les persones menors de 30 anys ha aconseguit emancipar-se, "xifra que posa de manifest la fràgil situació dels joves en el mercat laboral i les dures condicions del mercat de l'habitatge, que resulten inaccessibles per al nivell adquisitiu de la majoria de les persones joves".

Respecte a l'ocupació, assenyala que la taxa d'atur de les persones menors de 25 anys arriba al 51,4 per cent, en el tram d'entre 25 i 29 anys, supera el 30% i entre 30 i 34 anys, més del 24% .

Destaca que el 28,7% de les persones joves ocupades de menys de 30 anys té un contracte a temps parcial i que 4 de cada 10 porten menys d'un any treballant a l'empresa actual.

El 51,7% de la població jove ocupada té contractes temporals, dels quals un 44,3% són de menys d'un any de durada.

L'informe indica que més de la meitat dels joves fan feines de menor qualificació a la que posseeixen, el que significa un augment anual de 4,59% de persones sobrequalificades en aquesta franja d'edat.

En relació a l'accés a l'habitatge, el Consell calcula que una persona jove hauria de destinar el 59,5% del seu salari per poder adquirir un habitatge en propietat; hauria de cobrar un 98,23% més del que cobra i la superfície màxima a què pot aspirar és de 50,4 metres quadrats.

Després d'aquestes conclusions, el president del Consell de la Joventut, Héctor Saz, ha opinat que "l'exclusió del mercat laboral i la precarietat dels llocs de treball als quals accedeixen els joves són les principals causes de la impossibilitat d'emancipació", explica en un comunicat.

El responsable del consell reclama a l'Executiu que finalment resulti de les eleccions generals "una legislació laboral que garanteixi drets, qualitat i condicions dignes per a l'ocupació de les persones joves i una política d'habitatge que afavoreixi la posada en marxa d'un projecte de vida independent ".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Donald Trump.
Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Trump diu que només acceptarà el resultat electoral si guanya

Una instructora de ioga assegura que el candidat del partit republicà a ocupar la Casa Blanca la...

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

Puigdemont, disposat a anar la presó per celebrar el referèndum

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va explicar en una entrevista a la revista...

Què diuen les portades en paper d´aquest divendres?

Què diuen les portades en paper d´aquest divendres?

Fem un repàs als temes més destacats que podràs trobar als quioscos

Tiren a terra l´estàtua de Franco que s´exhibia al Born i l´ajuntament la retira

Tiren a terra l´estàtua de Franco que s´exhibia al Born i l´ajuntament la retira

La representació sense cap del dictador a cavall s'havia instal·lat dilluns en el marc d'una...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema