Per tal d'esvaïr els dubtes sobre el procés de votació en l'Assemblea Nacional Extraordinària de diumenge passat, la CUP ha emès aquest dimarts a la tarda un document en el qual exposa el procediment seguit per la formació en cadascuna de les rondes de vot. A més a més, el partit inclou en el document una de les actes de recompte de la sessió per defensar la validesa de l'empat que ha deixat a l'aire la possible investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat.

Consulta els resultats de les votacions de la CUP mesa a mesa fent clic aquí.

Instruccions de vot

Entre les pautes que la formació rupturista va donar als seus militants hi ha el fet que en cadascun dels punts de votació hi havia d'haver dos voluntaris, que comprovarien que els votants estiguessin inscrits en les llistes corresponents. A més, també havien de vetllar perquè cada participant només introduís una butlleta en cada ronda.

A l'hora de fer el recompte, la CUP va establir que en un primer es comptablitizés el nombre de persones que havien votat en la mesa en qüestió i després es comprovés que la xifra era la mateixa que la del total de vots extrets de la urna. En el cas que les dues xifres no concordessin, s'hauria de repetir el recompte. Les instruccions també deixen clars els casos en què el vot seria declarat nul, entre els quals hi ha el fet que el vot emès fos amb butlletes de rondes prèvies.

Exemple de les actes de votació difoses per la CUP

Valoració positiva de la jornada

En el mateix document, la CUP ha aprofitat per mostrar la seva satisfacció pel desenvolupament de la jornada de diumenge passat a Sabadell, en la organització de la qual hi van treballar prop de 300 persones.

Finalment, la formació clou el seu text afirmant que el Secretariat Nacional i el grup parlamentari del partit estan estudiant els resultats de diumenge alhora que buscant una fórmula per desencallar la situació tot avançant que ja s'estan fent els primers preparatius per a la reunió de la setmana que ve.