Un atac aeri de la coalició internacional liderada pels Estats Units contra l'Estat Islàmic (EI) va posar fi fa cinc dies a Síria a la vida de Charaffe a Moudan, dirigent d'aquest grup gihadista vinculat al suposat cervell dels atemptats perpetrats a París el 13 de novembre.

El portaveu de la missió nord-americana contra EI a l'Iraq, el coronel Steve Warren, va informar que la mort d'Al Moudan, vinculat de forma directa a Abdelhamid Abaaoud, líder dels atacs de París, va tenir lloc el 24 de desembre a Síria. Warren va dir que Al Moudan era l'"enllaç directe" d'Abaaoud, un marroquí que va morir poc després dels atacs de París en una operació policial als suburbis de la capital francesa.

Al Moudan és un dels deu suposats líders gihadistes morts en els últims atacs aeris, donats a conèixer ahir en una teleconferència celebrada l'endemà que les Forces Armades iraquianes expulsessin d'al-Ramadi els radicals sunnites d'EI. Segons Warren, Al Moudan i els altres líders morts estaven planejant activament atacs contra Occident, tot i que no ha detallat quins plans tenien o si eren imminents. "Estem colpejant el cap de la serp... Encara no l'hem arrencat i encara pot mossegar", va assegurar Warren. El portaveu va confirmar que un dels deu líders d'EI morts en els atacs és Siful Haq Sujen, un jove de Bangla Desh que va estudiar al Regne Unit i que tenia coneixements per cometre ciberatacs i operacions de contraintel·ligència. També van posar fi a la vida, el 7 de desembre, d'un responsable de gestió de finances i equipament d'EI; i l'emir del grup terrorista a la província de Kirkuk (Iraq), Abu Wadha.

En dates posteriors, en els atacs de la coalició van ser abatuts un responsable d'explosius i un dels caps financers d'EI a Mossul, la segona ciutat de l'Iraq.