Absolt l´expresident de Creu Roja de Banyoles d´abusar de menors

L'Audiència de Girona posa en dubte els testimonis dels joves que acusaven Joaquim Homs

31.12.2015 | 00:00

L'Audiència de Girona ha absolt l'expresident de la Creu Roja de Banyoles, Joaquim Homs, a qui un jutjat va condemnar a 12 anys de presó per prostitució de menors i abusos sexuals.
La sentència, de la Secció Quarta, estima els arguments que la defensa va esgrimir al seu recurs i revoca del tot la decisió dictada pel jutjat penal. L'Audiència dubta de la credibilitat dels joves que van dur Homs a judici, perquè hi havia llacunes a les seves declaracions, i perquè tampoc no creu que no tinguessin "coixí social, futur ni perspectives".
A més, també rebutja que Homs s'aprofités del càrrec que tenia a la Creu Roja per oferir-los ajuda a canvi de favors sexuals. L'advocat de l'expresident, Salvador Duran, assegura que "s'ha fet justícia" i lamenta "el calvari" que ha hagut de viure el seu client.
Ni abusos sexuals, ni prostitució de menors, ni regals o favors a canvi de tocaments i petons. L'Audiència de Girona ha tombat tots i cadascun dels arguments en què es va basar el Jutjat Penal 3 de Girona per condemnar l'expresident de la Creu Roja de Banyoles. Aquella sentència, emesa el maig passat, imposava a Joaquim Homs una condemna de 12 anys de presó i 7.200 euros de multa.
Ara, però, la Secció Quarta de l'Audiència de Girona n'ha dictada una de nova que anul·la del tot la sentència del jutjat penal. El tribunal ha resolt els recursos presentats per fiscal, acusació particular i defensa. La Secció Quarta rebutja els dos primers (que demanaven més condemna) i estima el de l'advocat d'Homs, que en reclamava l'absolució. La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Juan Mora, desmunta un per un tots els arguments en què es va fonamentar la condemna a l'expresident de la Creu Roja. Ho fa al llarg de 20 pàgines, on l'Audiència examina amb detall les declaracions dels joves que van portar Homs a judici, les dels testimonis que van desfilar per la sala de vistes i l'extensa documentació que acompanyava el cas.
El tribunal ja anuncia, d'entrada, que rebutja la condemna a Joaquim Homs dictada pel Jutjat Penal 3.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Crespo creu que la seva mala relació amb Fraga va perjudicar Correa

Crespo creu que la seva mala relació amb Fraga va perjudicar Correa

El número dos de Gürtel, Pablo Crespo, va opinar que el fet que Francisco Correa el fitxés el...

El Govern vol augmentar el control a les policies locals

El Govern vol augmentar el control a les policies locals

Interior planteja que els agents municipals comparteixin numeració amb els Mossos, però no una...

Iglesias: ´hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora´

Iglesias: ´hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora´

El secretari general de Podem reclama per al seu partit el paper d'"oposició real"

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema