La policia turca va detenir dos suposats gihadistes de l'autoanomenat Estat Islàmic que planificaven cometre atemptats suïcides a la ciutat d'Ankara durant la celebració avui del Cap d'Any. No es va concretar la nacionalitat dels dos detinguts, però sí que es va comprovar que havien entrat en territori turc procedents de Síria.

En el marc d'una batuda al barri de Mamak, a Ankara, la policia va trobar els dos sospitosos en possessió de sengles armilles bomba, que estaven preparades amb explosius per tal d'immolar-se. Es va poder confirmar també que els dos arrestats estan vinculats a l'Estat Islàmic (EI).

Els explosius de les armilles bomba estaven carregats de boles de rodament i amb barretes metàl·liques per tal de causar més mal, el mateix sistema emprat en altres tres atemptats perpetrats per membres de l'Estat Islàmic a Turquia.

La policia considera que els dos gihadistes arrestats ahir tenien previst immolar-se durant la celebració del Cap d'Any a la cèntrica plaça de Kizilay i els carrers adjacents, zona comercial i d'oci on acudeixen milers de persones en aquesta data.