Un sector de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) promou una consulta interna per impulsar una candidatura independentista unitària amb vista a unes eventuals eleccions catalanes el mes de març si no prospera la investidura del president de la Generalitat.

En un document de tres punts i que serà presentat al secretariat nacional de l'ANC demà per ser debatut, es proposa dur a terme una consulta interna entre els dies 4 i 8 de gener per pronunciar-se sobre una proposta continguda en tres apartats. El primer apartat insta a "impulsar una candidatura unitària i única de la societat civil i forces independentistes per presentar-se a les eleccions del març". En el segon apartat s'apunta que "s'invitarà a participar en l'esmentada candidatura tots els partits independentistes, així com totes aquelles personalitats que vulguin afegir-s'hi per portar el país a la independència".

L'apartat "c" conté una clara advertència cap als partits que no se sumin a la "candidatura unitària i única" que es propugna, ja que diu textualment: "com que ja hem concedit als partits la seva oportunitat per conduir el procés i no n'han estat capaços, l'ANC serà bel·ligerant contra qualsevol altra candidatura que vulguin presentar aquests partits en les esmentades eleccions".