El portaveu d'IU-Unidad Popular, Alberto Garzón, va assegurar que aquesta formació "no té por de debatre sobre res", tampoc sobre un possible canvi de sigles, i en l'assemblea la data de la qual es fixarà el 9 de gener estarà "tot obert perquè sigui la gent la que opini".

"Ens hem presentat a aquestes eleccions com a Unidad Popular, cosa molt més àmplia que IU", va afirmar Garzón, que es va reunir a Màlaga amb membres de la direcció d'IU a Andalusia dins d'una ronda de contactes amb diverses federacions d'aquesta formació. En ser preguntat per una possible integració amb Podem, va assenyalar que els resultats del 20-D donen la "visió" que cal "repensar l'esquerra perquè ha guanyat el PP i el bipartidisme té la majoria absoluta en escons", i les eleccions, segons ell, van oferir "diverses lliçons que ja es coneixien des de les eleccions municipals".

"Quan les forces de ruptura, encara que siguin forces amb diferències importants, es posen d'acord en les coses en comú, com en els ajuntaments de Madrid, Barcelona o Saragossa, o com a Galícia i Catalunya, es pot guanyar el bipartidisme, fins i tot les eleccions, i començar a transformar el país", va destacar.