Presumptament, va intentar matar la seva dona cremant-la dins la seva habitació, però gràcies a la intervenció d'un veí va poder ser rescatada de dins l'immoble quan ja havia començat l'incendi. Això és el que sospita que va fer un veí de Salt divendres a la tarda al seu domicili. Els Mossos d'Esquadra el van detenir després de ser atès en un centre sanitari.

L'home ha quedat acusat de quatre delictes: d'un homicidi dolós en grau de temptativa, d'un delicte de lesions, d'un de coaccions i finalment, de provocar l'incendi. L'arrestat, Nabil Ben Mbarek, de 42 anys i de nacionalitat marroquina, té, a més, antecedents policials per maltractaments.

Tot hauria arrencat dijous quan la parella es va barallar i la dona a la nit va intentar fugir del domicili. El presumpte autor de l'intent d'assassinat, però, l'hauria coaccionada retenint-li documentació i no l'hauria deixada sortir. L'home, segons la investigació, la va agredir i, divendres al migdia, ella va aconseguir refugiar-se en una habitació del domicili, situat a l'entresòl del número 30 del carrer de Torres i Bages de la zona coneguda com a Salt 70. La dona, de 37 anys i de nacionalitat espanyola, no va aconseguir el propòsit de refugiar-se de l'agressor a la cambra, ja que la seva parella va aconseguir forçar-ne la porta. A dins de l'habitació del pis que compartien l'hauria tornada a agredir fins que finalment hauria decidit calar foc a l'habitació per tal de matar la seva parella. La dona, segons es va saber, està embarassada de cinc mesos.