Els Mossos busquen cinc persones que van intentar robar dissabte al vespre al gran magatzem que la cadena Alcampo té a Sant Boi de Llobregat. El succés va tenir lloc quan el centre comercial es trobava ple a vessar de clients, un moment en el qual un dels lladres va estavellar el cotxe contra una de les portes de vidre de l'establiment amb l'objectiu d'ajudar els seus companys a fugir, atès que prèviament havien estat enxampats pels vigilants de seguretat.

Segons van informar ahir els Mossos d'Esquadra, els fets van ocasionar ferides lleus, per contusions i quadres d'ansietat, a un total de dotze persones. Un dels afectats va ser un nen, que va haver de ser atès a l'hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues de Llobregat, mentre que tres persones més van ser traslladades a l'hospital de Sant Boi. A més, dotze persones van haver de ser ateses in situ pels professionals del Sistema d'Emergències Mèdiques, algunes de les quals van patir quadres d'ansietat.

Segons les fonts policials, els lladres van intentar robar en una botiga de telefonia mòbil d'Alcampo, però van ser sorpresos pels guàrdies de seguretat, que els van retenir amb l'ajuda d'un guàrdia civil fora de servei. Tot seguit, un company dels delinqüents que els esperava a fora va decidir encastar el seu vehicle a la porta principal de l'establiment per facilitar la fuga dels seus companys, la qual cosa va generar grans escenes de pànic entre els clients, que van pensar que es tractava d'un atac terrorista i que van fugir per les sortides d'emergència del gran magatzem.

L'encastament va provocar que els lladres retinguts poguessin fugir a l'interior del vehicle a gran velocitat. Els Mossos, que concreten que els indicis apunten a un intent de robatori, estan investigant els fets per poder capturar els autors del succés.

Una estampida humana

Una dependenta d'una botiga del centre comercial, Noelia Gómez, va dir a TV3 que "la botiga era plena i la gent va començar a córrer i a cridar: "Una bomba, una bomba. Tirs, tirs". La gent va sortir corrent i d'altres van entrar per amagar-se".

Per la seva banda, una clienta, Paula Adam, va assenyalar que havia escoltat un "soroll molt fort, semblaven trets, la gent corrent i cridant". "He agafat la meva filla i ens hem amagat en un provador, en una cantonada. La meva filla estava plorant. Després hem sortit de la botiga. Hem passat molta por", va afegir.

L'intent de robatori va originar moments de gran tensió al centre comercial. En aquest sentit, l'incident va desembocar en una estampida dels clients perquè molts creien que el gran soroll que havia causat l'impacte del vehicle contra la porta d'entrada era el so d'una arma o d'un explosiu.