Els serveis secrets turcs van ser els que van avisar les forces de seguretat alemanyes sobre un possible atemptat a Munic la vigília de Cap d'Any, cosa que va fer evacuar dues estacions de tren a la capital bavaresa, segons va informar ahir el diari Hürriyet.

Segons el rotatiu, Turquia hauria compartit la informació amb Alemanya, França, Àustria i Bèlgica que cinc gihadistes del grup terrorista Estat Islàmic haurien arribat a Europa amb l'objectiu de cometre atemptats suïcides en les celebracions efectuades per acomiadar l'any 2015. L'advertència donada a les forces de seguretat d'aquests països indiquen que els gihadistes haurien arribat a Europa l'octubre després de creuar el mar Egeu amb passaports falsos i que estaven preparant atemptats simultanis. Entre els possibles objectius dels atacs suïcides s'hi trobaven esglésies i zones d'oci de capitals europees.

El titular d'Interior de l'estat federat de Baviera -la capital del qual és Munic-, Joachim Herrmann, havia indicat a la premsa que l'avís va arribar d'un servei secret amic i parlava d'una hora i un lloc concrets i de terroristes de l'entorn d'Estat Islàmic. A més, Herrmann va afegir que les informacions rebudes eren de tal pes que, tot i no ser segures al cent per cent, no podien ser ignorades, per la qual cosa es van prendre mesures immediatament.

Segons informacions de la radiotelevisió bavaresa Bayerischer Rundfunk, els presumptes terroristes tenien aparentment planejat dirigir-se en parella als llocs previstos per atemptar-hi i fer-se volar pels aires per dur a terme els seus atacs.