La CUP ha denunciat aquesta tarda el vocabulari "agressiu" i el discurs "fratricida" del president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, qui avui ha descartat fer noves concessions a la CUP, a la que ha culpat de l'"error de proporcions gegantines" d'"impedir" iniciar la legislatura.

A més, Mas ha assegurat que, si els membres d'aquesta formació anticapitalista i antisistema no rectifiquen, dilluns signarà el decret d'eleccions amb data 6 de març.

En un comunicat, la formació independentista reitera que "el sentit de país" reclama un moviment als dirigents de Convergència i declina respondre "en els termes insultants" amb els quals consideren que Mas s'ha referit a aquest partit.

"No volem entrar en el vocabulari agressiu, el discurs fratricida, ni en les faltes de respecte que ha fet a tot un espai polític que és el de l'esquerra independentista", assegura la CUP.

Aquesta formació explica que han realitzat propostes acompanyades de "vies d'implementació" i han apuntat diferents possibilitats, recursos i calendaris per executar cadascuna de les mesures previstes en el seu pla social de xoc, per a la "ruptura" amb Espanya, el "procés constituent" i l'elecció del nou president de la Generalitat.

La CUP ha reiterat la seva petició de buscar un president de consens i recorda les seves propostes de fórmules de "copresidència, presidència rotatòria i un govern amb un comissionat internacional per al procés".

"Qui ha dit que 'no' a totes aquestes propostes -afegeixen- ha estat Artur Mas, amb qui, com és sabut, la CUP ha negociat directament en alguns moments".

Subratllen que el pla social de xoc que han pactat amb Junts pel Sí "de cap manera" respon al seu programa polític, que era "molt més ambiciós", però a causa del resultat electoral han hagut de claudicar en moltes de les seves propostes.

"Finalment, el que se'ns ha ofert, i ho ha reconegut el mateix president en funcions, Artur Mas, és senzillament el programa electoral de Junts pel Sí", admet l'organització anticapitalista.

Recorden que "encara" hi ha 72 diputats independentistes "i les condicions per iniciar una legislatura. El que queda de setmana pot estar al servei d'anar a unes noves eleccions, tal com semblava indicar el discurs d'Artur Mas, més propi d'un inici de campanya electoral, o estar al servei de trobar una solució de consens per evitar aquestes eleccions".

La CUP conclou que ells s'han "mogut" i han pres una decisió "difícil i dolorosa per a molts, però s'ha pres democràticament i amb responsabilitat. L'altura de mires i el sentit de país demanen ara un moviment als dirigents de Convergència".