La CUP ha assegurat avui que "respecta" la renúncia de l'acta de diputat per part del seu cap de llista a les passades eleccions catalanes, Antonio Baños, una situació que els "sap molt de greu", però ha admès que la decisió de no donar suport a la investidura d'Artur Mas "no podia satisfer tothom".

En una carta enviada aquesta tarda a la militància, Baños ha anunciat que deixa la seva acta de diputat en "veure's incapaç de defensar la decisió de la CUP" de no abonar la investidura d'Artur Mas com a president català, cosa que aboca Catalunya a unes possibles noves eleccions al març.

"Com no podia ser d'una altra manera, des de la CUP respectem plenament la seva decisió i ens sap molt de greu", ha afirmat sobre això la CUP en un comunicat.

La formació ha reconegut que la decisió presa ahir ha estat "una de les més difícils que la CUP ha hagut de prendre mai" i ha dit que "ens falten mans per construir la república catalana i en aquest llarg i complicat camí tots som necessaris".

"La CUP en els últims mesos ha patit molt, però s'ha recolzat sobre la seva gent i la seva assemblea per decidir des de baix i a l'esquerra, per reivindicar una manera de fer diferent, més democràtica, més coherent i gens fàcil", ha recordat la formació.

En aquest sentit, ha insistit, "hem escoltat i hem decidit. Però quan moltes veus són escoltades, el consens vol dir més sacrificis i més discussions".

"Sabem que ahir no podíem satisfer tothom, tampoc tota la nostra militància. Però per a nosaltres això només és una altra corba, l'última de moltes, en el nostre compromís ferm amb la independència dels Països Catalans socials, feministes i ecologistes", ha sentenciat.