Corea del Nord detona una bomba d´hidrogen

L'assaig nuclear al seu territori ha provocat un sisme de 5 graus en l'escala Richter al nord-est del país

06.01.2016 | 14:18

Corea del Nord ha realitzat avui la seva quarta prova atòmica i ha assegurat haver detonat per primera vegada una bomba d'hidrogen, la qual cosa ha generat una forta alarma, nombroses crítiques i demandes de sancions en la comunitat internacional.

Un sisme d'uns 5 graus de magnitud en l'escala de Richter ha sacsejat a primera hora del matí la regió nord-oriental de Corea del Nord, fent presagiar el que més tard s'ha confirmat com el quart assaig nuclear del règim nord-coreà després dels realitzats en 2006 , 2009 i 2013.

A diferència de les tres primeres proves, amb explosius nuclears convencionals, avui el règim ha afirmat haver utilitzat la temuda bomba termonuclear, capaç de multiplicar per milers la potència dels explosius llançats sobre Hiroshima i Nagasaki el 1945.

"Ara som un estat nuclear que també posseeix la bomba d'hidrogen", ha assegurat un locutor de la televisió estatal KCTV en un butlletí especial hores després de la detonació.

Mentre els experts comproven si és cert o no que Pyongyang ha fet servir la bomba H, les condemnes de la comunitat internacional no s'han fet esperar.

El nou desafiament de Corea del Nord a la comunitat internacional arriba dos dies abans de l'aniversari del líder Kim Jong-un (nascut el 8 gener de 1983 o 1984, segons diferents estimacions), cosa que per alguns no és casualitat.

"Kim Jong-un considera apropiat celebrar per avançat el seu aniversari amb una prova nuclear, però ni tan sols la bomba d'hidrogen ha de fer oblidar al món la brutalitat i els abusos de la dictadura dels Kim contra el poble nord-coreà", va recordar l'organització internacional Human Rights Watch en un comunicat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Un nou terratrèmol es deixa sentir al centre d´Itàlia
Un nou terratrèmol es deixa sentir al centre d´Itàlia

Un nou terratrèmol es deixa sentir al centre d´Itàlia

L'epicentre s'ha situat a la localitat de Visso i els tremolors s'han pogut sentir a la capital...

Què diuen les portades en paper d´aquest dimecres?

Què diuen les portades en paper d´aquest dimecres?

El no del PSC a Rajoy i la investidura del nou govern copen les portades

Un terç dels immigrants de ´la Jungla´ de Calais ja han estat evacuats

Les hores prèvies a l'evacuació han estat marcades pels disturbis i la tensió entre policies i...

Dijous serè i sense aigua

Mínimes i màximes descendiran lleugerament

Enllaços recomanats: Premis cinema