Alemanya viu amb estupor i indignació el degoteig de denúncies, fins a 90 ja, presentades per dones víctimes d'agressions sexuals i robatoris per Cap d'Any a les proximitats de l'estació de tren de Colònia (a l'oest del país), on estaven reunits al voltant d'un miler d'homes. Davant la dimensió del que ha passat, sense que s'hagin produït detencions de moment, la cancellera Angela Merkel va exigir "la resposta contundent de l'estat de dret" per identificar i castigar com més aviat millor els culpables, amb independència del seu origen.

Segons la policia, tots els testimonis apunten que els agressors eren homes joves, d'entre 18 i 35 anys, aparentment procedents de països àrabs i del nord d'Àfrica. Merkel va explicar en un comunicat que va parlar per telèfon amb l'alcaldessa de Colònia, Henriette Reker, i va mostrar la seva "indignació" davant els "repugnants atacs i agressions sexuals".

El ministre de Justícia, Heiko Maas, va exigir aclarir si els congregats davant l'estació de tren de Colònia, a prop de la catedral de la ciutat, es van trobar per delinquir i si es tracta d'"una nova forma de criminalitat organitzada".