Blesa declararà com a imputat per l´increment de sous irregular a Caja Madrid

07.01.2016 | 00:00

La titular del jutjat número 45 de Madrid ha decidit iniciar la investigació per l'increment irregular de sous, indemnitzacions i plans de pensions suposadament fraudulents de Caja Madrid durant l'època de Miguel Blesa com a president, que romania paralitzat des que la Fiscalia Anticorrupció va presentar la seva denúncia el passat 15 de gener. La jutge ha citat a declarar com a imputats per un delicte d'administració deslleial el proper 2 de febrer Miguel Blesa i el llavors director general de Mitjans de Caja Madrid, Ildefonso Sánchez Barcoj, segons la Ser.
Va ser el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) el que va advertir el 30 de desembre de 2014 de les suposades irregularitats, d'acord amb l'auditora Price Waterhouse Coopers. Anticorrupció va assumir el cas i va elaborar la denúncia en què constata que Miguel Blesa va incrementar el sou de nou directius de Caja Madrid el 16% el 2008, desobeint el consell d'administració de la caixa, que havia acordat un augment del 4,5%, que en qualsevol cas havia de ser avalat per la Comissió de Retribucions.
Blesa, segons la denúncia de la Fiscalia, no només va incrementar els salaris quatre vegades més del que s'havia pactat, sinó que ni tan sols va informar la Comissió de Retribucions.
La denúncia d'Anticorrupció assevera que Miguel Blesa i la resta del comitè executiu de Caja Madrid van rebre entre 2008 i 2010 un total de 13.541.001 euros de manera irregular mitjançant increments de sous fixos i variables anòmals, deduccions fiscals fraudulentes que van repercutir en la caixa quan eren computables pels directius i indemnitzacions per acomiadament. En aquest sentit, la Fiscalia destaca els 2.730.000 euros cobrats per Blesa el 2010.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

El cel començarà serè i s´anirà tapant durant aquest divendres

Si plou, serà a partir de la tarda, amb plugims febles a la depressió central i moderats a muntanya

Concentració al Parlament en suport a Forcadell

Concentració al Parlament en suport a Forcadell

Entitats, partits i ciutadans s'han concentrat després que la Fiscalia hagi presentat una querella...

El Tribunal Suprem cita a declarar Rita Barberá pel presumpte blanqueig de capitals

El Tribunal Suprem cita a declarar Rita Barberá pel presumpte blanqueig de capitals

La senadora i exalcaldessa haurà de comparèixer el 21 de novembre

El TC anul·la la prohibició de les corrides de toros a Catalunya

El TC anul·la la prohibició de les corrides de toros a Catalunya

El tribunal creu que el Parlament té poder per regular els espectacle taurins, però no per...

Enllaços recomanats: Premis cinema