L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat per avui concentracions per "exigir un acord a tots els diputats independentistes", després del fracàs de les negociacions entre Junts pel Sí (JxS) i la CUP, que ha rebutjat investir a Artur Mas president de la Generalitat.

Les concentracions s'han convocat per a última hora de la tarda d'avui a diferents punts d'arreu del país com la plaça de Sant Jaume de Barcelona, on es troba la seu del govern català, i a la plaça del Vi de Girona. L'ANC recorda que va néixer "per complir l'objectiu d'arribar a la independència política" de Catalunya i assegura que no es pararan "fins a aconseguir-ho".

La convocatòria d'avui té per objectiu "exigir a tots els diputats independentistes un acord per complir el mandat sorgit de les urnes del 27 de setembre".

Reiteren l'exigència "a totes les forces polítiques independentistes" perquè facin un esforç que permeti "investir un president/a, formar govern i iniciar el procés constituent per construir la 'República Catalana".

A Manresa, la concentració va tenir lloc ahir a la tarda a Crist Rei (informació a la pàgina 6).