Dinamarca, Suècia i Alemanya van defensar l'aplicació de controls fronterers temporals per frenar l'onada de refugiats en els seus territoris, a falta d'una resposta europea a la crisi migratòria. El comissari europeu de Migració, Dimitris Avramopoulos, es va reunir amb el titular suec de Justícia i Immigració, Morgan Johansson, la ministra danesa d'Immigració i Integració, Inger Støjberg, i el secretari d'Estat parlamentari al Ministeri d'Interior alemany, Ole Schroeder.

Durant aquesta trobada es va passar revista a les mesures aplicades en aquests tres països en els últims mesos per respondre a la crisi migratòria. Els tres països van defensar la importància de l'espai Schengen de lliure circulació de persones a la Unió Europea (UE), però van justificar els controls fronterers temporals per respondre als importants fluxos d'immigrants que intenten entrar als seus territoris. També van destacar la necessitat de "compartir responsabilitats" entre tots els països membres de la Unió Europea.

Paral·lelament, Alemanya es planteja, entre els principals objectius de política migratòria per a aquest any, reduir el flux de refugiats que arriben al país, després que el 2015 es registrés un rècord històric en entrar més d'un milió de sol·licitants d'asil, va explicar el ministre d'Interior, Thomas de Maizière.

L'objectiu aquest any és "reduir, ordenar i dirigir de forma eficient el flux de refugiats", va assenyalar De Maizière en presentar l'Informe sobre Migració de 2014, al qual va al·ludir breument abans de fer referència, per motius d'actualitat, a les dades més recents.