La família del nen de 7 anys que dimarts va ser trobat mort en un pis de Girona dormia i menjava al costat del cadàver des de feia setmanes. A l'habitació on van localitzar el menor, que estava al llit tapat amb mantes, hi havia diversos matalassos a terra on la família de nacionalitat nord-americana hi passava les nits. També hi havia una taula.

La investigació apunta que la família convivia dia i nit amb el cadàver com si el nen fos viu. De fet, quan els Mossos van entrar al domicili van trobar-se la família a l'habitació, que els van dir que el seu fill mort dormia a l'habitació.

Al pis, els investigadors hi van trobar inhaladors, les màquines per fer-los funcionar, però sobretot, medicines homeopàtiques. D'això, se'n desprendria que la família creia en cures naturalistes i que no confiava massa amb la medicina de tipus científic. Els Mossos investiguen si les causes de la mort de la criatura estan relacionades amb un tema de tipus mèdic. Avui està previst fer-li l'autòpsia que hauria de ser clau en determinar com va perdre la vida.

Començava a momificar-se

L'avançat estat de descomposició del cadàver, que ja començava a momificar-se, farà difícil la tasca dels forenses. Amb tot, es preveu que l'anàlisi de restes de líquids abdominals puguin aclarir si el nen va prendre algun còctel de barbitúrics o substàncies verinoses. El pare, Bruce Hopkins, de 38 anys i la mare, Schrell, de 39 van ser detinguts dimarts per homicidi imprudent. Està previst que demà declarin davant del jutge, expliquin per què van ocultar el cadàver i com es va produir la mort. La parella té dos fills més, un nen i una nena de 12 i 14 anys que van declarar a comissaria i que estan a mans d'Infància de la Generalitat.