Iran va instar ahir l'Aràbia Saudita a eliminar les tensions i abandonar l'hostilitat cap a Teheran, per unir-se contra el terrorisme en comptes de donar-li suport, en paraules del ministre d'Exteriors, Mohammad Yavad Zarif.

Al costat del seu homòleg iraquià, Ibrahim al-Jafari, Zarif va dir de la ruptura de llaços d'Aràbia Saudita amb l'Iran que la via de "crear tensions a la regió s'ha d'aturar" i va afegir que l'Iran no pretén crear conflictes a la zona, segons l'agència iraniana de notícies ISNA. Iran pretén "sostenir la unió del món islàmic davant els enemics jurats de l'islam, inclosos els sionistes" i els extremistes que, segons ell, s'aprofiten del nom d'islam "per tirar endavant els seus bruts objectius", va afegir Zarif, que va criticar la cooperació de l'Aràbia amb Israel en contra de l'Iran en els últims dos anys i mig.

"Nosaltres durant aquest temps hem intentat avançar en la via de la cooperació i col·laboració, però malauradament els nostres veïns de l'Aràbia Saudita han estat en contra", va assenyalar, i va apuntar que en la negociació nuclear que Teheran va dur a terme amb les potències del Grup 5 + 1, Riad hi "estava en contra".