Artur Mas va reconèixer ahir que és difícil que hi hagi la investidura de president abans que conclogui el termini per no haver de convocar noves eleccions. En una entrevista a TV3, Mas va carregar contra el bloqueig de la CUP afirmant que "per eixamplar la base [de l'independentisme] són necessaris tots els actius, tot el que suma. Si dius 'no' a algú estàs destruint el projecte i jo he de preservar aquest principi". Mas va insistir que "s'està qüestionant un candidat que va dir que en 18 mesos plegava", "que no està agafat a la cadira". "La CUP no pot humiliar JxS", va concloure Mas.

En l'entrevista, que encara estava oferint la televisió pública a l'hora de tancar aquesta edició, Mas va insistir que, en la negociació amb la CUP, JxS ha estès la mà i ha fet diverses ofertes polítiques i que, a canvi, "l'únic que em planteja la meitat de la CUP és 'a vostè no el volem'. L'única solució és un vet. I jo els dic que és un error monumental", va dir Mas.

El president en funcions va reconèixer haver ofert a ERC de fer un govern provisional de JxS: "necessitem un projecte que converteixi Catalunya en un país normal, plural, modern, que tingui incorporat el sentit de la justícia social. Tenim resolt el què, el com, el quan. Ens queda per resoldre la pedra en què s'ha encallat: quines persones ho tiren endavant. La proposta que jo he fet és que hem de resoldre el qui i perquè això no giri entorn d'una persona fem el govern que hauríem fet si a mi se m'hagués investit president, que ja el tenim internament acordat. Un govern que estarà unes setmanes en funcions. I convertim les eleccions en una ratificació d'aquest govern plural", amb gent d'ERC i independents. Això voldria dir, va reconèixer Mas, reeditar JxS, "perquè parteixo de la base que el millor possible és que aquesta unitat intrínseca de l'independentisme no es trenqui". Però la resposta d'ERC, va dir Mas, és que "no ho veu del tot clar". De fet, ahir fonts republicanes van titllar la proposta de "frau democràtic", una expressió que Mas considera "excessiva".

Artur Mas va dir que "el més normal" seria que tornés a ser candidat a la presidència de la Generalitat en les eleccions que es podrien convocar per al 6 de març. "Però aquestes decisions es prenen en conjunt. No és el mateix que es reediti JxS o no. Si es reedita JxS,el marc és molt més complex", va reconèixer Mas.

Per a Mas, si es fes el govern que proposa a ERC "millorarien els resultats de JxS a les eleccions. Aquesta és la meva intuïció". "Ens ho creiem que Catalunya volem que sigui un estat?", es va preguntar Mas. "Els països per arribar a tenir estat han hagut de fer de tot, violència, armes, i nosaltres això ho rebutgem. No hi arribarem per aquesta via, sinó per les mobilitzacions, i allà ningú no pregunta de quin partit ets, a qui has votat. Nosaltres hi arribarem votant. Si ens ho creiem i només falta el qui, estem molt a punt de resoldre-ho. Donem l'oportunitat a la gent de decidir el qui", va demanar Mas.