La família del nen de 7 anys que dimarts va ser trobat mort en un pis del barri de Sant Pau de Girona dormia i menjava al costat del cadàver des de feia setmanes. L'habitació on van localitzar el menor, el qual estava al llit tapat per mantes, hi havia diversos matalassos a terra on la família, de nacionalitat nord-americana, passava les nits. A l'estança també hi havia una taula.

La investigació apunta que la família convivia dia i nit amb el cadàver com si el nen fos viu. De fet, quan els Mossos d'Esquadra van entrar a dins del domicili després de l'avís de la propietària de l'immoble van trobar-se la família a l'habitació, que els va dir que el seu fill mort estava dormint.

En el dúplex del quart segona del número 3 del carrer Joan Roca Pinet, els investigadors de l'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos de Girona hi van trobar inhaladors, les màquines per fer-los funcionar però sobretot medicines homeopàtiques.

D'això, es desprendria que la família creia més en cures del tipus naturalista i que no confiava gaire amb la medicina de tipus científic. Els Mossos investiguen si les causes de la mort de la criatura estan relacionades amb un tema de tipus mèdic.

Avui està previst fer-li l'autòpsia, que hauria de ser clau per determinar com va perdre la vida la criatura.

Començava a momificar-se

L'avançat estat de descomposició del cadàver, ja començava a momificar-se, farà difícil la tasca dels forenses de l'Institut de Medicina Legal de Girona. Amb tot, però, es preveu que l'anàlisi de restes de líquids abdominals puguin aclarir si el nen va prendre algun còctel de barbitúrics o substàncies verinoses.

Els pares del menor mort, Bruce Hopkins, de 38 anys, i la mare, Schrell, de 39, van quedar detinguts dimarts al vespre per homicidi imprudent. Està previst que demà declarin davant del jutge i que expliquin per què van ocultar el cadàver i com es va produir la mort del seu fill. La parella té dos fills més, un nen i una nena de 12 i 14 anys, que també van declarar a la comissaria i que es troben a mans d'Infància de la Generalitat.

Veïns del mateix bloc de pisos i locals de la rodalia van explicar dimarts després dels fets que la família Hopkins feia gairebé dos anys que vivia al pis però que eren una gent que passava desapercebuda. Parlaven anglès, deia un veí, i això feia que no fossin gaire comunicatius. També van destacar que feia dos o tres mesos que no veien que els nens i la dona sortissin al carrer. A més, no estaven escolaritzats a Girona, sinó que es formaven a distància. Amb tot, l'únic membre de la família que veien últimament, van destacar alguns veïns, però gairebé no els deia res, és el pare.