El menor de 7 anys trobat mort el dia 5 passat en un pis de Girona, però que havia mort feia més d'un mes, no va morir a mans d'una altra persona, segons les primeres dades de l'autòpsia que li va ser practicada ahir. De moment, i a causa també a l'avançat estat de descomposició del cos, encara es desconeix la causa exacta de la mort.

D'altra banda, ahir es va saber que els Mossos d'Esquadra ja havien acudit la nit de Cap d'Any al dúplex del número 3 del carrer de Joan Roca Pinet, del barri de Sant Pau, on residia la família del menor, de nacionalitat nord-americana. La visita de la policia obeïa al fet que algun conegut de la família es va posar en contacte amb el consolat americà per comunicar la seva preocupació perquè des de feia diverses setmanes no sabien res d'ells. Pel que sembla, els Mossos van aconseguir parlar amb el pare, qui els va dir que tot estava correcte, i la policia el va instar a trucar al consolat per tranquil·litzar la persona que havia trucat preocupada, però no van poder detectar que a l'interior de la casa ocorregués res anormal.

És previst que la mare i el pare, de 38 i 39 anys respectivament, passin a disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia de Girona que porta el cas avui al matí. Els investigadors esperen que la seva declaració davant del jutge aporti més llum sobre el cas, com quan va morir exactament el petit i quina va ser la causa de la mort.

Una altra incògnita a resoldre seria per què els pares no van comunicar la defunció del petit a ningú i van deixar la família gairebé tancada a casa. Encara que de moment no es descarta cap hipòtesi, una de les que pren més força és que el petit hagués emmalaltit, empitjorés, els pares no li donessin l'atenció mèdica necessària i el menor acabés morint. El comportament posterior dels pares es podria deure a una alteració mental.