Agents de la policia francesa van matar ahir amb diversos trets a un home que aparentment pretenia atacar amb un ganivet una comissaria en un dels barris més multiètnics de París, és un incident que coincideix amb el primer aniversari de la massacre a la revista Charlie Hebdo.

La Fiscalia antiterrorista ha assumit la investigació dels fets, després de revelar que en el cadàver de l'home es va trobar "un paper amb la bandera de l'Estat Islàmic (EI) i una reivindicació manuscrita en llengua àrab", a més d'un telèfon mòbil.

A les 11.30 h l'individu, que portava un ganivet de carnisseria i un cinturó d'explosius fals, va mostrar la seva arma i va cridar "Allahu Akbar" ("Déu és gran") abans de ser abatut pels policies de guàrdia davant la comissaria. El cos de l'agressor, un home de mitjana edat i cabell fosc, va restar estès a terra més d'una hora a l'entrada de l'estació de policia del barri de la Goutte d'Or, al nord de París, mentre un robot manejat per artificiers l'examinava.

Les forces de seguretat van acordonar el barri, amb un gran desplegament en el que tots els comerços circumdants van tancar les portes i els alumnes de col·legis propers van ser reclosos en els centres.

Passades les 15.00h, hora local (14.00 GMT), l'activitat va recobrar el seu ritme normal i les línies de metro que desemboquen en els voltants van ser reobertes al públic.

Barri conflictiu

La investigació se centra en conèixer els possibles vincles terroristes de l'individu, l'acció del qual va sacsejar un dels barris amb més presència d'immigrants magribins i de l'Àfrica negra, que és conegut per la seva conflictivitat social.