El cap de la policia de Colònia, Wolfgang Albers, va ser destituït ahir després dels greus successos registrats per Cap d'Any al centre d'aquesta ciutat alemanya, pels quals ja s'han registrat més de 170 denúncies d'agressions sexuals i robatoris a dones.

El ministre d'Interior de Renània del Nord Westfàlia, en el que es troba Colònia, Ralf Jäger, va explicar a la premsa que va acordar la retirada temporal d'Albers i va assegurar que la mesura era "necessària" per recuperar la confiança de l'opinió pública de la policia. Jäger va subratllar la importància d'aquesta confiança davant els futurs grans esdeveniments a la ciutat, que rep cada any a centenars de milers de persones el febrer pels carnestoltes.

Demandants d'asil entre els presumptes agressors

El Govern alemany va confirmar que almenys 18 sol·licitants d'asil van ser identificats en els greus successos registrats de Cap d'Any a Colònia, la successió d'errors que van portar ahir a la destitució del cap policial de Colònia.

En roda de premsa a Berlín, el portaveu del Ministeri de l'Interior, Tobias Plate, ha informat que la policia federal, encarregada de la seguretat a l'estació de tren de Colònia, va identificar per Cap d'Any 31 presumptes delinqüents, principalment per robatoris i lesions, i ha assenyalat que 18 d'ells eren sol·licitants d'asil.

Va ser la primera dada concreta presentada després que la policia local, encarregada de la seguretat al carrer, assenyalés a principis de setmana que al voltant d'un miler d'homes, la majoria amb trets "àrabs i del nord d'Àfrica", es concentressin davant de l'estació i, en grups, envoltessin, agredissin sexualment i robessin a desenes de dones.

Segons el portaveu d'Interior, la policia federal, en la seva zona d'acció, només ha rebut tres denúncies per delictes sexuals, sense que s'hagin identificat els possibles autors.