La diputada bagenca de la CUP i cara més visible del corrent intern Endavant, Anna Gabriel, i que ha estat el més dur contra la investidura d'Artur Mas, defensava abans dels comicis que l'important no era el nom del president, sinó que qui ho fos declarés la independència.

En aquest sentit, Gabriel assegurava, en un discurs, que "ens neguem a reduir el debat a quina mena de president investirem". En opinió de l'encara diputada cu- paire, abans de les eleccions del dia 27 de setembre, era "absolutament ridícul i esperpèntic que alguns vulguin reduir el moment polític i històric d'aquest país a qui serà el pròxim president". En aquest sentit afegia que, segons la CUP, "el proper president que necessita aquest país és el que vulgui declarar la independència", i encara sentenciava afegint que "ens és igual com es digui".

En concret, aquest discurs és un vídeo a YouTube publicat el dia 14 de setembre i recull el parlament d'un acte electoral al Garraf que va protagonitzar la que era número 2 per la CUP a la llista per la demarcació de Barcelona.

Les seves paraules, però, contrasten amb el que finalment ha passat, ja que l'eix del debat en les negociacions entre la CUP i Junts pel Sí s'han acabat centrant en el debat sobre el pla de xoc social i, sobretot, en el rebuig de la CUP a donar el seu suport a investir Artur Mas com a president.

En concret, la CUP va rebutjar a Manresa fer Mas president, després en una segona assemblea a Sabadell la militància va votar, en teoria de forma vinculant i el resultat va quedar en un emptat entre partidaris i detractors. Finalment, el Conselll Polític de la CUP va tornar a vetar la investidura de l'encara president en funcions de la Generalitat. I, precisament, Gabriel ha estat una de les veus internes de la CUP que s'ha mostrat més en contra de donar el suport de la formació a l'elecció de Mas com a president.

Titot reclama un acord

El berguedà Francesc Ribera, Titot, va reclamar de nou, ahir, i a través de la xarxa social Twitter que hi hagi un acord d'investidura. En concret, el cantant berguedà i regidor de la CUP a Berga va assegurar en una piulada que "cal arribar a un acord d'investidura. Avui. No és admissible fer tàctica d'esperar si l'altre va de farol. Això no és una partida de pòquer".