El president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sán-chez, va confirmar ahir que Junts pel Sí i la CUP no han aconseguit un pacte sobre la investidura d'Artur Mas en la que era considerada la reunió definitiva, malgrat la qual cosa creu que encara queda "un fil, un bri d'esperança".

Sánchez va celebrar una roda de premsa després d'una hora de reunió entre JxSí, la CUP i les entitats sobiranistes, en la que s'havia considerat l'última oportunitat abans que finalitzi el termini per esgotar la legislatura, que serà el diumenge 10 de gener.

L'ANC, amb Òmnium i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), va exercir ahir de mediadora en una reunió de menys d'una hora de durada a la seu de l'Assemblea amb la presència dels negociadors de la CUP Eulàlia Reguant, Gabriela Serra i Hugo Alvira, i els de JxSí Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva i Marta Rovira. Sánchez va afirmar que els negociadors "no han arribat a un acord" ni han admès les propostes que plantejava l'ANC, encara que va assegurar que JxSí i la CUP seguiran treballant, però a partir d'ara sense la mediació de les entitats: "hem finalitzat la tasca que ens tocava", va afegir.

El president de l'ANC ha constatat després de la reunió que "el clima de diàleg existeix" entre Junts pel Sí i CUP, que va dir que seguiran dialogant pel seu compte, encara que ha admès que no tenen "un escenari concret" sobre el qual construir un acord. En aquest sentit, Sánchez va admetre que, en aquests moments, l'escenari polític català està "més a prop" d'unes noves eleccions al març que d'un acord entre les parts, encara que ha exigit a Junts pel Sí i a la CUP que treballin "fins a l'últim minut" per donar compliment al mandat de les catalanes del 27-S, perquè no es pot "donar per tancat el desacord".

"Som conscients que l'acord és molt difícil, però demanem que facin un últim esforç pels centenars de milers de persones que han fet la revolta més important d'Espanya i Europa i per respecte al futur del país", va reclamar el president de l'entitat independentista. "Les hem emplaçat de forma inequívoca i ells s'han compromès a tenir una línia directa oberta permanent" a favor del diàleg, va assegurar.

Sigui quin sigui l'escenari a partir de dilluns, tant si hi ha investidura com si es convoquen noves eleccions al març, Sánchez va reconèixer que caldrà fer autocrítica davant els milers de catalans "decebuts".