El jutjat d'instrucció 2 de Girona va deixar en llibertat provisional el matrimoni nord-americà detingut per la mort del seu fill, fa entre un i tres mesos, encara que els progenitors no han sabut concretar quan va ocórrer, i els manté l'acusació d'homicidi imprudent. El dia 5, els Mossos d'Esquadra van trobar el cadàver del menor en un domicili del carrer de Joan Roca i Pinet de Girona, després de ser alertats per la mestressa, que va sentir sorolls estranys quan va anar a cobrar rebuts de lloguer endarrerits.

La imputació contra Bruce i Schrell H., de 39 i 38 anys respectivament, originaris de Detroit, cada vegada està "més debilitada", segons el fiscal, Enrique Barata.

Per a Barata, "amb els resultats de l'autòpsia es descarta la intencionalitat i, pel que fa a la imprudència, s'hauria de poder provar que els pares eren conscients del deteriorament de la salut del nen i que van ometre conscientment donar-li les atencions necessàries sabent que hi havia un resultat previsible de mort". Si els resultats de les proves de tòxics surten nets i en les investigacions pendents no es constata que els pares haguessin comunicat a algú la defunció del menor, cosa que posaria en dubte tota la seva versió, és possible que el cas acabi arxivat.

Els pares de Caleb, el nen de 7 anys mort, van explicar al jutge que tenia problemes respiratoris, en concret una asma crònica, com la seva mare, i que seguia tractament mèdic per això. Prova d'això és que al pis es van localitzar tant medicaments homeopàtics com una màquina per subministrar salbutamol i altres inhaladors, encara que la parella no ha sabut concretar quin dia el pare va anar a despertar el nen i aquest no va despertar.

L'advocat de la defensa, Christian Salvador, i el fiscal van mantenir que aquest matrimoni cristià fa una interpretació concreta de la Bíblia, però que no són fanàtics religiosos, sinó que es van negar a "assumir o acceptar la mort del menor".