La CUP va anunciar ahir que dos dels seus actuals diputats dimitiran com un gest cap a Junts pel Sí davant les dificultats de les negociacions d'aquests darrers mesos, però no va aclarir si un d'ells serà la sallentina Anna Gabriel.

La candidatura va voler deixar clar que dos més dels seus diputats, dels quals tampoc no va avançar els noms, no passaran a formar part de Junts pel Sí sinó que participaran en els espais de deliberació per "millorar la coordinació i garantir el compliment dels acords". "La CUP segueix tenint un grup parlamentari de deu parlamentaris amb veu pròpia", van garantir. A través d'un comunicat, l'organització independentista va qualificar d'error la seva "bel·ligerància" expressada envers Junts pel Sí. La diputada Eulàlia Reguant va admetre que "potser s'han alentit passos i s'han generat certs desenganys".

Reguant va declarar que ahir s'havia arribat a un "acord excepcional" per avançar cap a la independència després que de les eleccions del 27-S en sortís un resultat excepcional. Va recordar que a les eleccions espanyoles van guanyar els partits que estan en contra de la república catalana i d'un referèndum i, davant d'aquesta situació, va remarcar que es faci "un pas més" cap a la república catalana. "Són 18 mesos excepcionals que requereixen mesures excepcionals", va refermar. Es va adreçar al proper President de la Generalitat, Carles Puigdemont, per comunicar-li que trobarà la CUP al seu costat amb tot allò que tingui a veure amb l'obertura del procés constituent i la ruptura democràtica.