Dures crítiques de l'oposició a l'acord que ahir van arribar Junts pel Sí i la CUP. La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va afirmar després de conèixer-se ahir l'acord per investir Carles Puigdemont (CDC) com a president que Junts Pel Sí "anul·la la CUP" i ha acusat Pui" dels qui "es neguen a lluitar contra la corrupció".

"És la constatació d'un fracàs, de Mas, del projecte polític de JxSí, i que només volen tenir temps per allargar l'agonia de CDC", va asseverar Arrimadas.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va qualificar d'"espectacle" l'acord assolit entre Junts pel Sí i la CUP i va denunciar que "s'ha subhastat la presidència en un intent de CDC de guanyar temps". Per la seva banda, el president del grup parlamentari del PPC, Xavier García Albiol, va dir que amb el pacte per investir Puigdemont "Mas mor matant", i va afirmar que l'acord és "una victòria de la CUP". El líder de Catalunya Sí que Es Pot, Lluís Rabell, creu que l'acord amaga una "operació" per recompondre una CDC i alhora veu la CUP "presonera" d'un procés manipulat.

Els republicans, satisfets

Oriol Junqueras va donar les gràcies a tots a través de Twitter per l'acord d'última hora i va afirmar que Mas ha fet "un gest que passarà a la història". La secretària general d'ERC, Marta Rovira, va dir: "avui comença la feina perquè fins ara no hem fet res". L'ANC i Òmnium també van mostrar la seva satisfacció per l'acord aconseguit ahir.