Els responsables de CDC debaten en les últimes hores el nom del substitut de l'encara alcalde i ja President de la Generalitat, Carles Puigdemont, al capdavant de l'Ajuntament de Girona, sense que de moment es vulgui precipitar la decisió.

Segons fonts pròximes al partit, Puigdemont ha transmès un missatge de calma i ha advocat per aprofitar el termini de deu dies per al nomenament que s'obrirà després de la seva renúncia, prevista per demà. Puigdemont deixarà el càrrec en un ple extraordinari convocat avui al matí i, llavors, començarà el compte enrere per escollir el seu substitut. Els noms que compten amb més opcions són els dels regidors Maria Isabel Muradàs, Marta Madrenas, Maria Àngels Planas i Carles Ribas.

Muradàs serà la que exercirà d'alcaldessa des de la renúncia de Puigdemont fins al nou nomenament. Carles Ribas, un dels possibles substituts de Puigdemont, va assistir ahir t a la plaça del Vi de Girona a la retransmissió a través d'una pantalla gegant del debat d'investidura, igual que la pràctica totalitat de l'equip de govern, i va explicar que el seu partit inicia un "procés intern" per decidir qui serà el futur alcalde. Ribas va refusar fer més declaracions sobre aquest assumpte i es va centrar en el parlament del candidat a President de la Generalitat, que va qualificar de "magnífic". El regidor gironí considera que Carles Puigdemont és "la millor persona" que podia situar-se al capdavant del Govern en un moment com l'actual i va destacar la seva "força i empenta". "Girona tindrà una gran pèrdua", va manifestar Carles Ribas, convençut no obstant això que Puigdemont treballarà igualment per la seva ciutat des de la presidència de la Generalitat.

Des de l'oposició (CDC governa en minoria a Girona), la socialista Sílvia Paneque ha advertit a Twitter que la seva formació estarà atenta a l'afectació del canvi a l'alcaldia "en el dia a dia de la ciutat".