Les principals entitats empresarials de Catalunya van valorar positivament l'acord assolit per formar govern a Catalunya, presidit pel convergent Carles Puigdemont, però han demanat al futur Govern estabilitat, seguretat jurídica i l'impuls de mesures de suport a l'economia.

També els sindicats CCOO i UGT van celebrar que s'hagi desencallat la investidura i van emplaçar el nou executiu a prioritzar la lluita contra la desocupació i la precarietat laboral i millori la protecció social.

Pimec va destacar en un comunicat que si Junts pel Sí i la CUP no haguessin pactat la investidura "s'hauria pogut produir una situació de desgovern que hauria estat perjudicial per al teixit empresarial i la societat en general".

Al Govern, la patronal li demana que harmonitzi les polítiques socials amb les econòmiques, que prioritzi la reducció de la pressió fiscal per a pimes i autònoms, mesures per reindustrialitzar el país, el suport a la innovació i la internacionalització i la millora de les infraestructures i la formació.

També el president de Cecot, Antoni Abad, es va mostrar satisfet per l'elecció de Puigdemont com a nou president de la Generalitat i va donar un vot de confiança al futur govern. Abad va assegurar que l'elecció i investidura del nou president donarà pas a la creació d'un govern que aportarà estabilitat al país, cosa que considera positiva. El Consell General de Cambres va instar Puigdemont a treballar per "afavorir i implantar" mesures que facilitin la recuperació de l'activitat econòmica i la creació de llocs de treball. Les cambres van reclamar també la millora de les infraestructures i que no es freni una activitat empresarial que va a l'alça.