Els exdiputats de la CUP Julià de Jòdar i Josep Manel Busqueta han difós aquest dimecres al matí una carta en la que expliquen el seu posicionament després que es fessin públiques les seves renúncies al seu escó parlamentari, com a part de l'acord d'investidura tancat amb Junts pel Sí. Llegeix el text complet aquí.

En la nota, els exparlamentaris defensen la gestió que la CUP ha fet de les negociacions i mantenen que les seves renúncies no són una derrota per a la formació, sinó que responen a un pas endavant per donar impuls al procés sobiranista i asseguren que seguiran vinculats a la vida política: 'l'acta de diputat no ens fa més forts a la CUP-CC, només ens fa més públics. Deixem 10 veus al parlament, com ahir, i tornem als carrers a fer feina, incansablement'.

Al mateix temps, defensen que l'únic error del partit anticapitaista ha estat 'creure que un debat de país, i no només de poder, era possible' i garanteixen que la presència de la CUP servirà per tirar endavant el procés independentista i fer-ho lluitant contra les retallades socials.