La diputada de la CUP Gabriela Serra va demanar ahir a Junts pel Sí que es disculpi amb la seva formació per no haver fet les coses millor durant la negociació de la investidura de Carles Puigdemont, qui haurà de sotmetre's a una qüestió de confiança després de l'estiu perquè la CUP decideixi si el manté com a president.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Serra va afirmar que espera un gest com el que va fer la CUP amb les seves disculpes per la tardança del pacte d'investidura: "comencem per la falta de respecte. Nosaltres ja hem dit que les coses es podien fer millor, i ja hem dit que si havíem molestat algú excessivament, que ho sentíem. Per l'altre costat (JxSí) no ho hem sentit, això, encara, estem esperant que se'ns demanin també disculpes".

Gabriela Serra també va explicar que l'acord entre JxSí i la CUP s'havia tancat dissabte al migdia, sense que la CUP sabés quina seria la persona elegida per ocupar la presidència de la Generalitat. A més, va elogiar la figura de Carles Puigdemont en comparació de la d'Artur Mas: "és una persona que directament no ha estat el delfí del pujolisme com va ser i és el senyor Mas". "Tindrà de diferent que és una cara nova, que ve del municipalisme i que també és un nou tarannà. El seu posicionament independentista sempre ha estat molt clar, molt ferm i molt rotund, i des de fa temps. No era un posicionament neoindependentista com el de Mas", va afegir.

La diputada de la CUP va defensar que Carles Puigdemont se sotmeti a una qüestió de confiança al Parlament després de l'estiu, tal com havia plantejat Mas durant les negociacions: "és a l'acord cap a la independència. Jo dic que s'ha de fer, ho tinc claríssim".

D'altra banda, el president del grup de la CUP, Antonio Baños, i els diputats d'aquesta formació Julià de Jòdar, Josep Manuel Busqueta i Ramon Usall van renunciar ahir formalment als seus escons al Parlament, com ho va fer Fran Hervías, secretari d'Organització de Ciutadans, perquè ha estat elegit diputat al Congrés. Ara hauran de ser substituïts pels candidats següents a les llistes de les circumscripcions corresponents. Baños va anunciar la seva dimissió després de no compartir el veto de la CUP a investir Artur Mas, mentre que Usall va esgrimir motius familiars i personals setmanes abans de la decisió dels antisistema. De la seva banda, De Jòdar i Busqueta són els dos diputats cupaires que han dimitit en virtut de l'acord entre JxS i la CUP per reflectir la part d'autocrítica que fa la CUP pel desenvolupament de les negociacions per la investidura.