L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, va oferir ahir el monestir com a "lloc de diàleg" per "contribuir a acostar posicions i fer que la societat no es divideixi ni es trenqui" i va apostar perquè els catalans "votin" sobre la independència.

"Montserrat vol seguir sent un lloc de trobada, un lloc de diàleg, d'acolliment de tothom, i si això contribueix a acostar posicions i a fer que la societat no es divideixi ni es trenqui, estem disposats a seguir fent aquest servei", va dir Soler en un esmorzar informatiu de Fòrum Europa-Tribuna Catalunya.

Segons l'abat, "l'Església [catalana] respecta i dóna suport al que decideixin en aquest sentit els representants dels ciutadans, que estan al Parlament". No obstant això, va evitar posicionar-se sobre la seva postura davant una eventual independència de Catalunya i va dir que "anar més enllà d'una opció de desconnexió sí o desconnexió no, no toca a l'Església.

Soler va declarar que no coneixia personalment Carles Puigdemont, encara que va assegurar que té la "impressió" que "és una persona de diàleg" i li va demanar "atenció social i diàleg amb tots els agents de la societat". El religiós desitja que Catalunya "pugui tirar endavant, però amb diàleg entre totes les formes de pensar".