Els consellers del nou Govern de Carles Puigdemont prendran possessió demà dia 14 distribuïts en tres àrees dirigides per Oriol Junqueras, Neus Munté i Raül Romeva, respectivament, un gabinet l'última incorporació del qual és Meritxell Ruiz com a consellera d'Ensenyament.

La presa de possessió dels consellers se celebrarà al Palau de la Generalitat, després que ahir Carles Puigdemont assumís formalment el càrrec a les 19 hores després de ser investit diumenge passat. A l'espera tancar els últims serrells del govern de Puigdemont, el nou president disposarà de 13 consellers, sis dels quals proposats per ERC i set de CDC. En espera d'una confirmació oficial, l'organigrama del nou Govern, que buscarà aconseguir la independència en 18 mesos. És un Govern de perfil més polític, rejovenit i amb més presència femenina.

Oriol Junqueras | Vicepresident i Conseller d'Economia i Hisenda

El president d´ERC serà l´únic Vicepresident de la Generalitat. S´encarregarà directament de les conselleries d´Economia i Hisenda, i gestionarà també les àrees d´Empresa -Baiget-, Treball -Bassa-, Agricultura -Serret- i Territori -Josep Rull.

Neus Munté | Portaveu i Consellera de Benestar

Fins ara Vicepresidenta de l´últim Govern de Mas, ja havia ocupat la cartera de Benestar Social i Família des del 2012. Seguirà essent la portaveu del Govern i tindrà responsabilitats en assumptes socials, controlant una de les tres grans àrees del Govern, amb Salut -Comín-, Cultura -Vila- i Ensenyament -Ruiz- sota la seva batuta.

Raül Romeva | Transparència, Relacions institucionals i Exteriors

La tercera gran pota del nou Govern recaurà sobre Raül Romeva. El cap de llista de Junts pel Sí s´encarregarà de portar els assumptes exteriors de la Generalitat i les àrees deTransparència i Relacions Institucionals. Sota el seu paraigües s´agruparan les conselleries de Governació -Borràs-, Interior -Jané- i Justícia -Mundó-.

Jordi Baiget | Conseller d´Empresa i Coneixement

Baiget era fins ara el secretari del Govern. Militant de Convergència des del 1996, és llicenciat en Econòmiques i ha ostentat diversos càrrecs dins de CDC.

Meritxell Serret | Consellera d´Agricultura

Meritxell Serret ha estat regidora a Vallfogona de Balaguer per ERC. També ha estat coordinadora d´incidència política de l´Assamblea Nacional de Catalunya -ANC-, a banda d´estar vinculada al sindicat Unió de Pagesos. És llicenciada en Ciències Polítiques.

Josep Rull | Conseller de Territori i Sostenibilitat

Ha estat el Secretari d´Organització fins des del 2011 i Coordinador General de Convergència Democràtica de Catalunya des del 2014. Ha estat diputat al Parlament des del 1997 i va encapçalar la llista de CiU a l´Ajuntament de Terrassa, sense aconseguir ser escollit.

Toni Comín | Conseller de Salut

El diputat de Junts pel Sí Antoni Comín es convertirà demà en el primer conseller de Salut que no té estudis de Medicina. El nomenament de Comín, que és filòsof, humanista i politòleg de carrera, trenca amb una tradició de consellers metges que a Catalunya s´ha mostrat ininterrompuda des de la recuperació de la democràcia

Dolors bassa | Consellera de Treball

Mestra i psicopedagoga, ha estat regidora d´ERC a Torroella de montgrí i secretària general d´UGT a les comarques gironines del 2008 al 2015.

Meritxell Ruiz | Consellera d´Ensenyament

Fins ara directora general de la conselleria d´Ensenyament amb Irene Rigau al capdavant. Ha estat diputada al Parlament.

Santi Vila | Conseller de Cultura

Santi Vila canvia el departament de Territori que dirigia des del 2012 pel de Cultura. Llicenciat en Història, ha estat diputat al Parlament des del 2006. També ha estat regidor de Figueres des del 1999, i escollit alcalde de la mateixa ciutat el 2007 i el 2011, moment en el qual va deixar el càrrec per la conselleria de Territori que fins aleshores dirigia Lluís Recoder.

Meritxell Borràs | Consellera de Governació

És l´actual consellera de Governació des del 22 de juny de 2015. Ha estat presidenta i fundadora de la Joventut Nacionalista de Catalunya i regidora de CiU a l´Hospitalet de Llobregat. També ha estat diputada al Parlament.

Jordi Jané | Conseller d´Interior

Jané també repeteix com a conseller d´Interior. Després de la sortida d´Unió del GOvern, la cartera va passar de Ramon Espadaler a les seves mans. Amb anterioritat ha estat portaveu adjunt de CiU i vicepresident del Congrés de Diputats a Madrid

Carles Mundó | Conseller de Justícia

Carles Mundó és advocat i ha estat cap del Gabinet del departament d´Educació entre els anys 2003 i 2006. També secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat i president de l´Agència Catalana de Notícies -ACN-. Regidor d´ERC a Gurb, ha estat vinculat també al món universitari.