Sis gossos moren enverinats al Pla de l´Ametller de Banyoles

El verí, del qual encara se'n desconeix l'origen, ha afectat també tres animals més

13.01.2016 | 18:18
La policia ha alertat els veïns dels riscs de passejar amb animals per la zona on hi ha hagut els enverinaments.
La policia ha alertat els veïns dels riscs de passejar amb animals per la zona on hi ha hagut els enverinaments.

Un total de sis gossos morts i tres més afectats és balanç d'animals enverinats a la zona del Pla de l'Ametller de Banyoles. El passat dissabte, van saltar les alarmes a través d'una pàgina de Facebook que denunciava la mort de quatre animals per haver menjat carn picada emmetzinada.

Arran d'una denúncia, els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació i amb l'ajuda de la Policia Local es va precintar la zona on havia succeït. També es van penjar uns cartells informatius que alertaven del risc d'enverinament d'animals domèstics que passegessin per allà. De moment encara no se sap qui hi ha al darrere.

D'entrada es parlava de tres gossos i un gat que haurien mort per menjar carn picada amb verí en aquest espai molt concorregut per usuaris que passegen amb els seus gossos. Finalment, s'ha sabut que el gat no va morir per aquesta causa sinó per un raticida, segons informa aquest mateix grup.

Els defensors dels animals alerten que el verí que ha matat els gossos és desconegut, amb forma de bola negra petita i que té un efecte "fulminant", ja que en quinze minuts, diuen en aquest grup de Facebook, l'animal mor. És per això que també demanen als afectats que presentin una denúncia i que s'avisi a la policia en cas de qualsevol sospita.

Els Mossos d'Esquadra segueixen investigant per esbrinar qui pot ser l'autor i la zona continua precintada, juntament amb cartells informatius que alerten als usuaris del possible enverinament.

Una escola al davant

Es dóna el cas que just davant de la zona ajardinada on hi ha hagut els enverinaments hi ha l'escola Pla de l'Ametller. La direcció del centre no ha enviat cap informació a les famílies alertant de la problemàtica perquè quan es va donar a conèixer la notícia l'escola estava tancada per les vacances de Nadal.

Quan dilluns van obrir les portes, es van trobar amb la senyalització i la presència de policia i se'ls va informar que la zona havia estat degudament netejada. És per això que no han cregut necessari comunicar-ho a les famílies.

Una colònia de gats enverinats a un carrer cèntric

Aquest dimarts l'Ajuntament va tenir coneixement d'un altre cas d'enverinament. Es tracta d'una colònia de gats al carrer Alsius de Banyoles, al centre de la ciutat. Es desconeix si és el mateix verí i l'Ajuntament creu que és un fet aïllat que no es pot relacionar amb els casos del Pla de l'Ametller.

Segons el grup Can Pinsu, es tractaria d'una colònia de gats esterilitzats, excepte els exemplars més joves.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

Crespo creu que la seva mala relació amb Fraga va perjudicar Correa

Crespo creu que la seva mala relació amb Fraga va perjudicar Correa

El número dos de Gürtel, Pablo Crespo, va opinar que el fet que Francisco Correa el fitxés el...

El Govern vol augmentar el control a les policies locals

El Govern vol augmentar el control a les policies locals

Interior planteja que els agents municipals comparteixin numeració amb els Mossos, però no una...

Iglesias: ´hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora´

Iglesias: ´hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora´

El secretari general de Podem reclama per al seu partit el paper d'"oposició real"

Enllaços recomanats: Premis cinema